Ministarstvo privrede objavilo javni poziv za finansijsku podršku privrednicima za novi model fiskalizacije

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo privrede objavilo je danas javni poziv za podnošenje izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za uvođenje novog modela fiskalizacije.
Kako se navodi u objavljenom oglasu, u skladu sa zakonom o novom modelu fiskalizacije pravo na finansijsku podršku iz ovog programa imaju može da ostvari samo obveznik kome je Poreska uprava dodelila jedistvenu oznaku poslovnog prostora i poslovne prostorije. Ova stavka se odnosi kako na stare obveznike koji su već u sistemu fiskalizacije, tako i za one nove koji prijave poslovni prostor i prostorije.
Finansijska podrška za stare obveznike iznosi 100 evra u dinarskoj protiv vrednosti za svaku prijavljenu fiskalnu kasu, dok će novi obveznici dobiti istu sumu po svakom prijavljenom poslovnom prostoru. Poreski obveznici koji nisu u sistemu PDV-a dobiće 20% više od navedene sume.
Pravo na finansisjku podršku nemaju privredni subjekti koji su obuhvaćeni Spiskom korisnika javnih sredstava i obveznici fiskalizacije kojima je Poreska uprava rešenjem privremeno oduzela poreski identifikaciono broj (PIB)
Rok za podnošenje izjave počinje 15. oktobra i traje do 31. januara 2022. godine. Zainteresovani poreski obveznici izjavu o zainteresovanosti mogu da popune i na portalu portalu Poreske uprave https://www.purs.gov.rs/

Možda Vam se svidi i