MATURSKE PROSLAVE: Večeras “Nikola Tesla” sutra Mitrovačka gimanazija…

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Učenici završnih razreda Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Sremske MItrovice večeras proslavljaju maturu.

Proslave su organizovane u letnjoj bašti Restorana „Srem“ u organizaciji Gradske uprave za obrazovanje i Gradske uprave za kulturu i sport, i prema rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, Grad Sremska Mitrovica odlučio da preuzme kompletnu organizacionu i finansijsku odgovornost za proslavu maturskih večeri.

“Matursko veče je proslava koja se pamti čitavog života, ovd proslave učenici završnih razreda srednje škole iščekivali su nestrpljenjem, njima se obeležava završetak jedne faze školovanja mladih ali i početak životne epohe. S obzirom na brojna ograničenja usled pandemije virusa kovid-19 koja traje već godinu i po dana, prošle godine je čitava jedna generacija maturanata ostala uskraćena za proslavu maturske večeri, a uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju koja se poboljšava i činjenicu da se nalazimo u povoljnoj imuno fazi kad proces masovne imunizacije u našem gradu teče na zadovoljavajućem nivou i da je preko polovine punoletnih Mitrovčana vakcinisano. Grad Sremska Mitrovica doneo je odluku da dozvoli organizovanje srednjoškolskih maturantskih večeri i da na sebe preuzme kompletnu finansijsku i organizacionu odgovornost. Organizovaće se tako da maturanti ove godine neće snositi nikakve troškove što se tiče proslave maturantske večeri, proslave će organizovati Grad Sremska Mitrovica. Ima ukupno 840 maturanata iz šest škola, s tim što će pet maturanata Muzičke škole „Petar Krančević” proslaviti zajedno sa Mitrovačkom gimnazijom.”

Sutra, u utorak, 15. jun svoje matursko veče održaće „Mitrovačka gimanazija“, u sredu, 16.juna Srednja ekonomska škola „9. maj“,
u četvrtak, 17. juna Srednja medicinska škola „Draginja Nikšić“, i u ponedeljak, 21. jun Srednja prehrambeno, šumarska i hemijska škola.

Proslave su organizovane u skladu sa protivepidemijskim merama.

Možda Vam se svidi i