Izložba eksponata „Sirmijum kroz vekove”

Od strane Ozon
0 komentar

Centar za kulturu „Sirmijumart” i Ronilački klub „Žuta foka” iz Sremske Mitrovice, uz podršku Gradske uprave za kulturu i sport i Galerije „Lazar Vozarević”,
organizuju izložbu eksponata „Sirmijum kroz vekove”. Otvaranje izložbe je 17.06.2021. u 20.00 u Galeriji „Lazar Vozarević”. Raznovrsna i jedinstvena postavka izložbenih eksponata biće u potkrovlju Galerije.
Posle višedecenijskog istraživanja reke Save, Ronilački klub „Žuta foka”, predvođen Branislavom Pavlovićem Žutim, odlučio je da svoje ideje i maštu spoji sa maštom i idejama sremskomitrovačkih slikara, kolara, kovača, užara, kožara. Produkt pomenutog je najoriginalnija izložba Srbije u zadnjih par godina, a koja je izazvala ogromno interesovanje i van nje.
Ikone na hiljadugodišnjem drvetu (pronalaženom na dnu Save), nameštaj, krstići, noževi, satovi, šankovi, nakit, predstavljaju Sremsku Mitrovicu u do sada neviđenom svetlu na ovim prostorima. Ova izložba je nastavak prethodne, kojoj su dodani originalni muzički instrumenti, ogledala, zidne stene i nove ikone. Inače, u oktobru je zakazana i promocija ovih umetničkih dela u kripti Hrama Svetog Save.

You may also like