KRIZNI ŠTAB: Mere ostaju na snazi do daljnjeg!

Od strane Ozon
0 komentar

Konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i premijerke Srbije Ane Brnabić koje su navodno trebalo da budu održane danas, nisu još zakazane, postoji mogućnost da danas neće biti održane.

To znači da mere koje su na snazi, ostaju do daljeg, odnosno da informacije i najave o otvaranja bašti kafića, koje se spominje u pojedinim medijima, nisu još proverene i tačne.

Takođe, još nije zakazana ni sednica Kriznog štaba. Poslednje konsultacije u vezi sa merama održane su u utorak. Tada je odlučeno da se mere ne popuštaju, već da ostanu onakve kakve jesu.

Trenutno su, da podsetimo, zatvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri, a kao jedino popuštanje mera koje se u perspektivi pominje, jeste da se otvore bašte restorana i kafića.

– Još nije vreme ni za to. Bolnice su pune, pogotovo u Beogradu – kaže izvor Telegrafa iz štaba.

Prema poslednjim podacima od juče u 15 časova, u zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama u Srbiji ukupno hospitalizovano 7.368 pacijenata od kojih je 290 na respiratoru.

Od poslednjeg izveštaja do juče u 15 časova testirani su uzorci 17.801 osobe od kojih je 5.107 pozitivno. Preminulo je 38 pacijenata.

Izvor Alo

You may also like