Konkurs za osnovce „Programiraj svoj uspeh“ produžen do jula

Od strane Ozon
0 komentar

Konkurs „Programiraj svoj uspeh“ koji je namenjen učenicima sedmog i osmog razreda i njihovim nastavnicima-mentorima produžen je do 1. jula zbog velikog interesovanja, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS). Konkurs je raspisan za izbor najboljih primera projektne nastave iz predmeta Informatika i računarstvo.

Na konkurs mogu da se prijave školski timovi koje čine nastavnik-mentor i jedan do pet učenika sedmog ili osmog razreda osnovne škole iz Srbije. Prijavu na konkurs podnosi nastavnik-mentor onlajn na konkurs.pks.rs.

Stručna komisija vrednovaće usaglašenost sa programom nastave i učenja i tematskom kategorijom, edukativnu vrednost, inovativnost, multidisciplinarnost i međupredmetnu korelaciju, korišćenje dobre prakse u upotrebi tehnologije i kvalitet prezentovanja primera projektne nastave u prijavi.

Učenici u timu treba da budu iz iste škole u kojoj pohađaju isti razred, a nastavnik-mentor treba da bude njihov nastavnik Informatike i računarstva. Đaci mogu da podnesu više od jedne prijave, a dozvoljeno je i učešće više timova iz jedne škole.

Prva generacija učenika koja je imala obavezan predmet Informatika i računarstvo od petog do osmog razreda, uveden u sistem školovanja u Srbiji 2017, osnovnu školu završava ove godine.

Ističući i nagrađujući najbolje radove u nastavnoj oblasti Informatike i računarstva, PKS napominje da podržava unapređenje obrazovnog sistema i nove, digitalno kreativne  generacije, koje postaju glavni nosilac razvoja tehnološke infrastrukture privrede i savremenog informacionog društva.

Konkurs su raspisali 13. maja Privredna komora Srbije (PKS) i Fondacija Petlja, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

You may also like