Još danas prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

Od strane Ozon
0 komentar

Građani koji su vakcinisani i žele da se prijave za pomoć od 3.000 dinara danas imaju poslednji rok da to učine.

Građani Srbije stariji od 16 godina koji su do sad dobili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, ali i oni koji su se prijavili za vakcinaciju i u narednih nedelju dana prime prvu dozu, danas imaju poslednji rok za prijave za pomoć države u iznosu od 3.000 dinara preko portala Uprave za trezor.

Prijava za 3.000 dinara može se izvršiti na sajtu Uprave za trezor , a od 4. juna uspostavljen je kontakt centar preko kojeg građana mogu da se prijave.

Resorno Ministarstvo finansija je saopštilo da je broj telefona kontakt centra 0800/100-302 i da je taj poziv besplatan.

„Građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave“, navode iz Ministarstva u saopštenju.

Osim penzionera i osoba koji izdržavaju zatvorske kazne svi drugi građani, koji ispunjavaju uslve, treba da se prijave, uključujući i korisnike socijalne pomoći. U suprotonom ovaj novčani iznos neće dobiti.Za prijavu preko portala Uprave za trezor neophodno je dostaviti sledeće podatke: jedinstveni matični broj građana, registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji će se uplatiti novčana pomoć.

Ministar finansija Siniša Mali saopštio da će već 16. juna biti isplaćeno po 3.000 dinara penzionerima, koji su se vakcinisali makar jednom dozom vakcine do 31. maja.

Možda Vam se svidi i