Koncert. Humanitarna akcija u utorak 25 maja!

Od strane Ozon
0 komentar

Humanitarna akcija se realizuje sa ciljem prikupljana novčanih sredstava za dalje liječenje Nataše Nedić i Teodore Matić.
Koncert bi počeo 25. maja, to je utorak, u 16.00 sati nastupima dječijih horova, zatim bi se predstavile vokalne grupe, solisti, bendovi, horovi i grupe starijih izvođača.
Svako od prijavljenih učesnika će se predstaviti programom u trajanju od 10-15 minuta a do sada imamo preko 20 prijavljenih učesnika: dječiji horovi, vokalne grupe, vokalni sastavi i solisti iz osnovnih škola „Jovan Popović“, „Sveti Sava“, „Petar Krančević“, horovi Arodisi, Krančević, Polifonika, Irida, ali i pojedinci kao što su Aleksandra Padrov, Todora Stojinović, Aleksandar Ciganović, Jefimija, Tijana Berežni, Željko Tomašević, Sara Buček, i drugi. Prijava je u toku i trajaće do petka, 21. maja.

Organizatori su Udruženje „Bingo“, koje vodi Luka Ivanić i Udruženje lepih umetnosti „Arodisi“, koje vodi Isidora Skuratović.

Humanitarni koncert se realizuje uz tehničku podršku Biblioteke „Gligorije Vozarović“, Centra za kulturu „Sirmijumart“ i brojnih prijatelja velikog srca.

Nataša Nedić (32) je majka dvoje dece od sedam i četiri godine i već tri godine vodi borbu za život jer boluje od rijetkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice, neuroendokrinog tipa.
S obzirom na to da oko jedan odsto žena oboli od ovog tipa liječenje je, najblaže rečeno, otežano.
Karcinom je dijagnostikovan u aprilu 2018. godine kada je i prvi put operisana. Nakon operacije primjenjena je šestociklusna hemioterapija, a samo četiri mjeseca nakon završetka poslednjeg ciklusa, u maju 2019. godine bolest se vratila na više mjesta, između ostalog i na oba plućna krila. Uslijedila je i druga operacija. Nataša je imala tumore u abdomenu, jedan je težio dva kilograma, na jajniku, na oba uretera i preko 20 tumora na oba plućna krila.
U julu 2019. godine izvađen je tumor od dva kilograma i brojne metastaze iz abdomena.
Svakih 21 dan Nataša prima terapiju koja košta 3000 evra. Trenutno je na pola puta do izlečenja.
Nataši se može pomoći i putem Fondacije Budi human slanjem SMS poruke: Upišimo 723 i pošaljimo SMS na 3030

Teodora Matić je djevčica koja je u aprilu napunila 6 godina. Rođena je hintim carskim rezom zbog komplikacija tokom porođaja. Imala je obmotanu pupčanu vrpcu oko grudnog koša, dobila je sepsu, ostala bez kiseonika i spletom okolnosti njen mozak je pretrpjeo oštećenje. Dijagnostifikovana joj je spastična kvadriplegija, tj. oblik cerebralna paraliza kod koje se gubi upotreba cijelog tijela. Imla je operaciju kičme kako spriječili spazam u nogama i dr. Roditelji je vode na svakodnevne fizikalne terapije, kod defektologa a planirana je i operacija strabizma. Neophodna im je hodalica i posebno odelo koje pravilno drži telo. Jedan tretman vežni košta 84000 dinara i to za samo 6 mjeseci.
Teodori se može pomoći i putem fondacije Budi human slanjem SMS poruke: Upišimo 490 i pošaljimo SMS na 3030

POTREBNO JE DA SE SVI ZAINTERESOVANI IZVOĐAČI PRIJAVE PUTEM MEJLA umetnickoudruzenjebingo2020@gmail.com ili da se jave Isidori Skuratović na 0692071090 ili Jovanki Ivanić na 0642714676

Možda Vam se svidi i