NOVE PRIJAVE ZA NOVAC OD DRŽAVE

Od strane Ozon
0 komentar

Svi građani stariji od 16 godina koji su vakcinisani protiv korona virusa, ili do 31. maja prime makar jednu dozu bilo koje dostupne vakcine, stiču pravo na dodatnu finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.
Prijave će se vršiti od 1. do 15. juna, a novac će biti isplaćen do 20. juna. Penzionerima prijave nisu potrebne.

Prijava će biti identična kao za direktnu novčanu pomoć u iznosu od 60 evra, za koju mogu da se prijave svi punoletni građani Srbije bez obzira da li su vakcinisani. Tako će ljudi morati da ostave četiri podatka u prijavi: matični broj građana, broj lične karte, kao i da odaberu banku u kojoj imaju račun ili u kojoj žele da ima automatski otvore.

Prijava za ovu pomoć vakcinisanima biće moguća putem sajta Uprave za trezor i kol-centra.

  • Svi koji su primili makar i prvu dozu vakcine u Srbiji do 31. maja imaće pravo na 3.000 dinara.
  • Pravo na 3.000 dinara za vakcinisane imaju svi građani Srbije stariji od 16 godina
  • Novac će biti isplaćen u periodu od 12. do 20. juna.
  • Penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć se ne prijavljuju, a prijava za ostale će biti identična prijavi za 60 evra
  • Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V. Informaciju o primljenoj vakcini, kao i o datumu vakcinisanja, građani praktično neće morati u prijavi ni da daju.

Možda Vam se svidi i