Grad Sremska Mitrovica: Promene u merama

Od strane Ozon
1 komentar

“Na osnovu ovog pozitivnog izveštaja komunalne inspekcije grad Sremska Mitrovica 19. marta doneo je zaključak o radnom vremenu na teritoriji grada Sremska Mitrovica.” rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Od danas, 19. marta NEĆE RADITI

– Objekti u oblasti trgovine na malo – trgovinske i druge radnje i prodajna mesta u kojima je neophodno prisustvo korisnika i gde je prisustvo i kontakt dugotrajnog trajanja(prodavnice garderobe, obuće, butici i slično.)
– Objekti koji pružaju usluge u oblasti ugostiteljsva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića(restorani, kafići, barovi, klubovi, splavovi i slično)
– Objekti koji pružaju zanatske i druge usluge u neposrednom i dugotrajnom i fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge(kozmetički saloni, frizerski, saloni lepote)
– Objekti u oblasti kulture koji podrazumevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru(pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije)
– Objekti u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge(fitness centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju)

Ograničenja u radu se NE ODNOSE na :
– Apoteka(uključujući poljoprivredne apoteke, izuzev onih apoteka koje prodaju obavljaju u trgovinskim centrima i za koje upravljač ne može obezbediti posebne koridore za pristup ili u koje se ne ulazi sa spoljne strane ili neposredno sa javne površine, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane(bez ograničenja)
– Trgovinskih i drugih radnji i prodajnih mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, prodavnica hrane za životinje(pet shop, prodavnice stočne hrane i drugo) zatvorenih i otvorenih pijaca, uključujići i one koje prodaju obavljaju u trgovinskim centrima, a za koje upravljač može da obezbedi posebne koridore za pristup ili u koje se ulazi sa spoljne strane ili neposredno sa javne površine(mogu da rade do 21 čas). Objekti brze hrane mogu da vrše šaltersku prodaju svojih proizvoda do 21 čas(bez ulaska u objekat)
– Pijace na teritoriji grada Sremska Mitrovica mogu da rade po redovnom vremenu u sklopu sa odlukom o pijacama
– Kiosci i trafike koji su kao takvi registrovani i klasifikovani i postavljeni na javnoj površini i u kojima se prodaju štampa, duvanske preradjevine i sitna neprehrambena roba i koja se obavlja tako da kupac ne ulazi u objekat( do 21 čas)
– Ordinacije i laboratorija u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarske ordinacije, laboratorije i slično( bez ograničenja )
– Restorani i drugi prostori u kojima se pružaju usluge ishrane u kategorizovanim i nekategorizovanim smeštajnim objektima i u kategorizovanom privatnom smeštaju u kojima se usluga može pružati samo licima koja imaju prijavljen boravak, u tim vrstama smeštaja i to najkasnije do 21 čas
– Objekti namenjeni za sport i rekreaciju kada se koriste u svrhu treninga i priprema i održavanja registrovanih takmičenja u nadležnosti nacionalnih sportskih saveza i to unapred zakazanim terminima.
– Svih drugih radnji, objekata i mesta( obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke, cvećarske, optičarske, sajdžijske, zlatarske, knjižare i slično, servisi, tehnički pregledi i slično) na kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisutvo i kontakt ograničenom trajanja( do 21 čas )

You may also like

1 komentar

Dragan Jovic 19.03.2021. - 4:30 pm

Kontakt ogranicenog trajanja u servisu bele tehnike ili mobilnih telefona? Musterije znaju birati masku po 15 minuta. Ako je to ograniceno trajanje onda nismo na istoj planeti. Sto je jos gore musterija moze doneti kontaminiran predmet na servis poput laptopa, mobilnog telefona i slicno. Time moze ozbiljno ugroziti zivot servisera, i osobe koja je zaprimila predmet na servis. Takodje kod sajdzije, sat se ne kupuje za 2 minuta, nego za puno duzi period. Nas grad donosi nebulozne odluke i treba da snosi punu odgovornost ako se neki radnik razboli.

Komentari su zatvoreni.