Grad isplaćuje pomoć za ugostitelje VIDEO

Od strane Ozon
0 komentar

Svim ugostiteljima sa teritorije grada Sremska Mitrovica, sledeće nedelje kreće uplata po konkursu koji je raspisala lokalna samouprava.

Po rečima Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice, biće isplaćena pomoć u vrednosti od 50 hiljada dinara za ugostitelje sa teritorije grada.  Pristiglo je preko 100 zahteva, rekao je Samardžić

“Svim ugostiteljima u gradu početkom sledeće nedelje biće isplaćeno 50.000 dinara pomoći od strane Grada Sremska Mitrovica. Preko 100 zahteva što seoskih što gradskih ugostiteljskih objekata pristiglo je po javnom pozivu koji smo propisali i namenili za pomoć ugostiteljskom sektoru na teritoriji grada Sremska Mitrovica. U pitanju su objekti koji su registrovani za rad u ugostiteljskom sektoru, to su kafići, restorani, hamburgerije, prodavnice brze hrane, dečije igraonice, subjekti koji su možda i prethodne godine i tokom ove godine pretrpeli najveće poteškoće u okviru poslovanja i usled ove kovid situacije i brojnih ograničenja pod kojima su radili. To je jedan od razloga zbog kog smo se odlučili da pomognemo ugostiteljskom sektoru i svi ovi subjekti mogu očekivati jednokratnu pomoć na svojim računima tokom sledeće nedelje. U pitanju su 85 gradskih ugostiteljskih objekata, 12 seoskih a 6 objekata nisu ispunili uslove. Paralelno sa ovim sprema se i isplata sredstava jednokratne pomoći svečanim salama ali i nove linije pomoći turističko ugostiteljskog sektora svim onim koji poštuju epidemiološke mere, stoga pozivam sve da poštuju mere” rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Javni konkursi su trajali do 2. marta, a prijavilo se preko 100 privrednika Opštine Sremska Mitrovica.

Privrednim subjektima koji delatnost obavljaju u nekom od seoskih naselja na teritoriji Grada Sremska Mitrovica biće dodeljena subvencija u iznosu od 30.000,00 dinara.

Privrednim subjektima koji delatnost obavljaju u gradskom naselju Sremskoj Mitrovici ili u prigradskim naseljima Mačvanskoj Mitrovici i Laćarku biće dodeljena subvencija u iznosu od 50.000,00 dinara.

You may also like