Dušica Pavlović: Četiri mere u oblasti ruralnog razvoja

Od strane Ozon
0 komentar

Agencija za ruralni razvoj za 2021 godinu planira 4 mere u oblasti ruralnog razvoja.

Reč je o marketingu za proizvodjače rakije i vina, marketing u oblasti seoskog turizma, udruženja gradjana i mera koju ćemo ponoviti iz prethodne godine jeste u oblasti podsticaja za osiguranje. Ta mera je imala jako veliki odaziv pa je iz tog razloga ponavljamo i ove godine.  – kaže direktorka Pavlović i dodaje:

– Sve ove mere ćemo primeniti ukoliko situacija sa korona virusom to bude dozvolila.

Primera radi, marketing u smislu, sredstva koja se mogu koristiti za realizaciju programskih aktivnosti (projekata) čija realizacija utiče na razvoj lokalne ruralne ekonomije, kao što su troškovi izrade softvera i veb sajta udruženja, troškovi izdavanja, štampanja i distribucije časopisa, troškovi štampanja reklamnog materijala i slično.

https://youtu.be/IBDz4g8YIsA

Podsetila bih pčelare da je u toku konkurs na Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo a takodje na Ministarstvu trenutno su aktuelni podsticaji po hektaru. – kaže Dušica Pavlović.

”Primećujemo sve veću zainteresovanost, ne samo za naše lokalne konkurse nego i za konkurse Pokrajinskog sekretarijata. Preko 300 korisnika smo imali na konkursu za osiguranje, za ove mere biće izdvojeno oko 7 miliona i 300 hiljada dinara”, dodala je Pavlović

Trebali bi početi u aprilu ili maju ali sve zavisi od COVID-19.” rekla je direktorica Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica, Dušica Pavlović.

You may also like