Druga poseta Muzeju Srema grupe migranta sa članovima UNHCR -a

Od strane Ozon
0 komentar

Za migrante smeštene u Prihvatnom centru u Moroviću organizovana je grupna poseta Muzeju Srema.

Za njih 11 bila je ovo jedinstvena prilika da vide izuzetno značajne postavke Muzeja Srema.

Posetioci su  dočekani u Lapidarijumu muzeja Srema, zarim su  obišli i stalnu istorijsku postavku.

Povodom 20. juna Svetskog dan izbeglica u Muzeju Srema,  iz logističkih razloga, danas 23. juna, u poseti su migranti, rekao je  direktor Muzeja Srema Andrija Popović.

“Ugostili smo migrante i na ovaj način trudimo se da njihov život bude ugodniji, kako bi doživeli lepo iskustvo i da iskuse zaista bogatu kulturnu ponudu našeg kraja.”

Jelena Aćimović iz nevladine organizacije Humanitarni centar za integraciju i toleranciju, istakla je da je organizaciji veoma drago što su organizovali posetu izbeglica koji borave u prihvatnom centru Šid, muzeju Srema. “Radi se o ljudima koji borave na području Sremskog okruga, za njih će biti veoma značajno da se upoznaju sa istorijom ovog područja, takodje jedan od razloga zašto nam je drago što je to baš Sremska Mitrovica jeste taj što su naši preci bili suočeni sa brojnim progonima, još u doba kada je Sremska Mitrovica bila Sirmium, kada se desio veliki progon hrišćana pre dolaska Milanskog edikta i u period Drugog svetskog rata i veoma je lepo videti da su upravo danas na ovom području ljudi koji strahuju od progona u svojim zemljama mogu ovde da potraže utočište i mir”, rekla je Aćimović

Možda Vam se svidi i