Đaci genijalci Zmajeve škole (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kviz „Au što je škola zgodna“ održava se svake godine u biblioteci „Gligorije Vozarović“.

Ovo je 22. kviz ovakvog tipa u Sremskoj Mitrovici, prošlogodišnji kviz je otkazan zbog pandemije korona virusa.

Cilj ovog kviza je druženje dece ali i takmičenje u znanju, veštinama, recitovanju i pevanju, na kvizu je bilo preko 60. učenika, đaka prvaka, a sve škole su se odazvale pozivu.

Pobedu u ovom kvizu odneli su prvaci OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Olivera Mudrić, bibliotekar Zmajeve škole, ujedno i žena koja je mališane vodila na kviz „Au što je škola zgodna“ rekla je da je ovo kviz gde deca pokazuju znanje i veštine koje stiču tokom čitave godine.

„Nas je predstavljao školski hor prvih razreda, lepo smo se spremili i deca su lepo otpevala. Ipak, u tom delu nismo osvojili nagradu, ali smo se pokazali u kvizu znanja.“ rekla je Mudrić.

Broj dečaka i devojčica bio je isti i svi su učestvovali kao jedan veliki tim, zaključila je bibliotekarka Olivera Mudrić.

Marijana Totović, učiteljica ove škole osvrnula se na specifičnost nastave tokom pandemije i na to što su đaci prvaci učili i polagali svoje predmete u dve grupe, online i u Google učionicama.

„Sadržaj obrazovanja je u potpunosti ispunjen i zajedno smo zadovoljni sa ovom školskom godinom. Znanje jeste stečeno i online, ali mislim da bi im bilo puno lakše da to sve urade u školi.“ rekla je Totović

Dodala je da je povodom kviza ponosna na svoje Zmajevce i da je verovala u njihovu pobedu.

Takođe, učiteljica se nada da će sledeće godine situacija sa školama i pandemijom biti drugačija.

Đaci prvaci su u ovom kvizu uživali, a šta im se najviše dopalo na kvizu možete pogledati u videu ispod:

Možda Vam se svidi i