Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Ranilugu, Gračanici… 2600 PAKETIĆA NA KOSOVU I METOHIJI

Od strane Ozon
0 komentar

Paketi za decu koje su sremci prikupljali kako bi obradovali decu sa Kosova i Metohije, stigli su na adresu.  Inicijatori Akcije su Grad Sremska Mitrovica, kao mnogo puta do sada Udruženje Kraljevina Srbija.

Pored Raniluga, gde je našim sunarodnicima već nekoliko puta dostavljana pomoć od stane ovog Udruženja, Akcija je proširena i na Opštinu Kosovska Vitina. 

Jedan deo pomoći stigao je i u januaru

U Poseti Kosovu i Metohiji, bio je Paroh četvrte parohije Laćaračke prezviter Branislav Divljak. Tom prilikom je podeljeno 2311 paketića mališanima sa Kosova i Metohije.

Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je delegaciju iz Sremske Mitrovice, sa kojima je razgovarao o saradnji tih opština i o potrebama stanovništva na KiM, saopštila je opština Gračanica.

Opštinu Gračanica su posetili zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Petar Samardžić, narodni poslanika u Skupštini Srbije Tomislav Janković, predsednik Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragan Božić i predstavnici Udruženja Kraljevine Srbije.

Popović je sa gostima razgovarao o kulturnom nasleđu i o problemima sa kojima se stanovništvo opštine Gračanica svakodnevno susreće, a kako bi se u narednom periodu realizovale ideje koje delegacija iz Sremske Mitrovice ima u planu.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Tomislav Janković istakao je da velika radost biti na Kosovu i Metohiji na najradosniji praznik našeg naroda.

Dodao je da je jedna velika akcija iz grada Sremska Mitrovica potekla pre svega od učenika osnovnih škola i njihovih roditelja da za vaskršnje praznike deca iz Srema obraduju svoje vršnjake na Kosovu i Metohiji da im pripreme uskršnje poklone.

„Mi smo podelili 2600 poklona deci iz Kosovskog Pomoravlja, ono što nas posebno raduje jeste da su deca u tim poklonima ostavljali svoje kontakt adrese na društvenim mrežama, kako bi se upoznali i povezali i u nekom skorijem periodu da deca mogu da se upoznaju i putuju jedni kod drugih“, naveo je Janković.

Dodaje da su uz podršku dvoje poslanika u Skupštini Srbije sa prostora Kosova i Metohije i uz podršku ljudi iz Srema uspeli da obezbede više od 1.000 knjiga koje će biti donirane Kulturnom centru Gračanica odnosno biblioteci.

Foto Facebook

Možda Vam se svidi i