“Deci fali pisana reč” – Agencija za ruralni razvoj poklonila lektire školi u Grgurevcima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas u prepodnevnim časovima, osnovnu školu “Boško Palkovljević Pinki” u Grgurevcima, posetila je direktorica Agencije za ruralni razvoj Pavlović Dušica i tom prilikom donirala lektire školi povodom Dečije nedelje.

Pavlović je rekla da ima jako veliku želju i nameru da sa ovom podelom otpočne tradiciju davanja ovakvih poklona svim školama na selu jer kako kaže smatra da je ulaganje u decu i obrazovanje, naša budućnost.

Ljubica Laćarac Vasiljević, nastavnica srpskog u školi u Grgurevcima zahvalila se u ime dece na ovom poklonu.

„Knjiga je najlepši poklon, pogotovo školi koja ima jako mali fond knjiga i odlično je što su u pitanju knjige koje im trebaju i koje oni čitaju. Hvala Gradu, hvala Dušici, mi smo ovim upotpunili naš fond biblioteke na čemu radim svake godine od kako sam ovde, 10 godina, iako sam pred penzijom, ostaće školi, valjda će škola živeti i vljda će biti dece. Ovde sam počela da radim kao predavač, zatim sam 28 godina bila u centralnoj školi, potom sam se vratila, pošto smo se preselili iz Mitrovice ovde, tako da predajem deci čijim sam roditeljima predavala. Naravno da je velika razlika koju primećujem, u ponašanju dece, shvatanju, ispunjavanju obaveza, odgovornosti, odnosu prema nastavnicima. Radim u prosveti 38 godina i rekla bih da nekad treba stvarno, metaforički rečeno, čvrsta ruka. Deca se danas mnogo manje druže s knjigom, ko voli knjigu, voli, ko voli da čita, čita, ali takvih je sve manje. Decu je teško naterati da nešto pročitaju, a negativna ocena nija prava motivacija jer može da pročita, a da ne razume šta je pročitao.” rekla je Vasiljević.

Možda Vam se svidi i