Danas do 11 sati oko 20.000 prijava za vakcinaciju

Od strane Ozon
0 komentar

Na portalu eUprava danas do 11 sati oko 20.000 građana Srbije je iskazalo želju za vakcinacijom protiv kovida-19, rekao je Tanjugu direktor Kancelarije za  IT Mihailo Jovanović.

Podsetio je da je danas na adresi puštena nova elektronska usluga za građane – iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv virusa korona.

Jovanović je istakao da je usluga veoma jednostavna i da nije potrebno da građani budu registrovani da bi je koristili.

Da bi im obrazac bio validan, objašnjava Jovanović, potrebno je da građani ostave svoj JMBG, ime i prezime, mejl adresu i kontakt telefon.

Pored toga, građani popunjavaju i detalje da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odborila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku specifičnu vakicnu.

Takođe, dodaje Jovanović, popunjavaju i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.

„Popunjavanjem te jednostavne forme, dobijaju i mejl i SMS potvrdu da su iskazali interesovanje“, rekao je Jovanović.

Istakao je da se država odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja u našoj zemlji predstoji.

„I premijerka Ana Brnabić je najavila da će biti uspostavljen prvi veliki punkt za masovnu vakcinaciju na Sajmu u Beogradu. U tom smislu, popunjavanje formulara je prvi korak da bismo videli zaintresovanost građana, a u sledećem koraku ćemo u skladu sa prioritetima koje je definisao Institut „Batut“ pozvati građane na vakcinaciju“, objasnio je Jovanović.

Navodi da je prioritet grupa građana od 75 i više godina, zatim od 65 do 74 godine, a onda zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vojsci Srbije…

Jovanović kaže da prijavljivanje nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.

„Jako je bitna informacija da od četvrtka puštamo u rad i kontakt centar za one građane koji ne mogu da se snađu popunjavanjem elektronske forme i da na taj način iskažu interesovanje za vakcinacijom“, rekao je Jovanović.

Poručio je i da mlađi ukućani mogu da popune obrazac za starije i ostave svoju mejl adresu i kontakt telefon, te ih je pozvao da pomognu starijima da izvrše prijavu.

Link za prijavu – OVDE

RTS

Možda Vam se svidi i