Broj poginulih vozača motocikala u julu ove godine najveći je u poslednjih pet godina, a samo u poslednja tri dana poginula su četiri vozača.

MUP Srbije apelovalo je na vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, ograničenje brzine, da koriste zaštitnu kacigu, kao i ostale elemente zaštite.

– Takođe, apelujemo na vozače drugih motornih vozila da obrate pažnju na motocikliste prilikom preduzimanja radnji u saobraćaju, a naročito prilikom skretanja i uključivanja u saobraćaju – rekao je Dalibor Jovanović iz Uprave saobraćajne policije.

Istakao je da je broj poginulih vozača motocikala u julu ove godine najveći u poslednjih pet godina, prenosi RTS.

– U poslednja tri dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginula su četiri vozača motocikala. Od početka jula ove godine ukupno je nastradalo 11 motociklista, od kojih četiri vozača nisu koristili zaštitnu kacigu. Analize pokazuju da je u saobraćajnim nezgodama sa stradalim motociklistima najčešći uzrok bio gubitak kontrole nad motociklom usled neprilagođene brzine – naglasio je Jovanović.

U prvih šest meseci ove godine vozači motocikala učestvovali su u 690 saobraćajnih nezgoda, od kojih su oni izazvali 301.

Kad je reč o saobraćajnim nezgodama sa poginulim licima, od 22 saobraćajne nezgode, vozači motocikala izazvali su 12.

Možda Vam se svidi i