Još tri nadvožnjaka u Sremu

Od strane Ozon
0 komentar


U okviru projekta pruge za velike brzine na deonici između Beograda i Stare Pazove, u toku su radovi i na izgradnji tri nova drumska nadvožnjaka, i to u Zemun Polju, Novoj Pazovi i Staroj Pazovi,objavila je Infrastruktura železnice Srbije.

Kada ova tri nadvožnjaka budu izgrađena, zameniće funkciju dosadašnjih putnih prelaza na ovim lokacijama, jer na pruzi za velike brzine neće biti ukrštanja koloseka i puta u nivou, i sva će biti denivelisana. Na taj način, bezbednost železničkog i drumskog saobraćaja na trasi pruge za velike brzine biće podignuta na najviši nivo, navodi se u saopštenju.

Radove na izgradnji tri nova nadvožnjaka izvodi konzorcijum kineskih kompanija China railway international i China communications construction company, koji gradi brzu prugu na čitavoj deonici Beograd centar-Stara Pazova, a pored kineskih, na realizaciji ovog posla angažovane su i domaće firme.

Projektom je predviđena i izgradnja pristupnih saobraćajnica, a svi radovi na nadvožnjacima trebalo bi da budu završeni u oktobru.

Ekapija

You may also like