Malo je manifestacija kao što je „Pasuljijada“ u „Bloku B“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Mesnoj zajednici „Blok B“ danas se  održava 10. po redu tradicionalna „Pasuljijada“ kojom je ujedno obeležen Sveti Ilija, slava ove mesne zajednice.

Na „Pasuljijadi“ učestvuje oko 40 ekipa. Ove godine tu su tu i gosti iz Republike Srpske i Slovenije.

Prema rečima Dragana Božića, predsednika MZ „Blok B“ ,  „Pasuljijada“ je sjajan povod da se ljudi okupe, lepo druže, provedu kvalitetno vreme sa svojim porodicama, prijateljima, komšijama.

„Više od dve decenjie se u „Bloku B“ slavi slava posvećena Svetom Iliji, iz tog razloga, da bi mi što više građana okupili oko slavskog kolača i slavske sveće rešili smo da napravimo „Pasuljijadu“. Jednu manifestaciju u kojoj nema nikakve kotizacije i strogih pravila, koja ima takmičarski karakter, ali gde biti pobednik nije najvažniji.

On podseća da je i ove godine „Pasuljijada“ ponovo okupila ne samo stanovnike „Bloka B“, nego i drugih mitrovačkih mesnih zajednica, Mačve, Podrinja, Beograda. Pasulj će kuvati i gosti iz Republike Srpske, Slovenije…

Kao i nekoliko godina unazad, Grad Sremska Mitrovica pruža podršku i ujedno je i pokrovitelj „Pasuljijade“ u Mesnoj zajednici „Blok B“.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović prisustvovala je ovoj manifestaciji i pohvalila i podržala ovu manifestaciju u ime lokalne samouprave.

Milovanović je čestitala slavu i poželela uspešan naredni period.

You may also like