AK Srem: Medalje u planinskom trčanju

Od strane Ozon
0 komentar

Na Bukulji iznad Aranđelovca održano je Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju za sve kategorije. Na izuzetno strmoj i teškoj stazi, uz veliki broj prijavljenih i odličnu organizaciju učešće na ovom takmičenju imali su i članovi AK „Srem“.


Najuspešnija, srebrna, bila je Lana Gavrilović u konkurenciji mlađih juniorki u trci na 4000m. Lana je inače triatlonka iz TK „Sava“ ali takmiči i za AK „Srem“ i ova trka joj je korisna za pripreme za predstojeću triatlon sezonu. Međutim ona ju je shvatila vrlo ozbiljno, nije imala nameru da preterano respektuje atletičarke i trku istrčala veoma pametno, hrabro i požrtvovano. Sjajno se snašla u, može se reći, ekstremnim uslovima, tokom cele trke kontrolisala situaciju i potpuno zasluženo popela se na pobedničko postolje kao drugoplasirana prešavši 4km za 22:23.
Dva četvrta mesta osvojili su seniorka Jovana Šubatlija na 8000m što je dobar plasman nakon sveže povrede tokom zime i mlađi junior Aleksandar Anđelković na 4000m. Slobodno se može reći da je ovo Aleksandrova do sada najbolja trka. Potpuno je iznenadio i trenera i konkurenciju, prva 2km trčao rezervisano ali ne dopuštajući da grupa odmakne, da bi poslednji kilometar borba za treću poziciju u teškim uslovima prerasla u pravu dramatičnu završnicu. Nije uspeo da se dokopa medalje, izmakla mu je za malo, ali je trčao za svaku pohvalu, borio se i trudio maksimalno. U istoj trci Andrej Joksimović je bio deveti, nije se snašao na ovoj stazi koja ne odgovara njegovom načinu trčanja.
Organizatorima takmičenja upućujemo sve pohvale, sve je bilo na vrlo visokom nivou.

AK Srem

Možda Vam se svidi i