5. septembar dan ustoličenja mitropolita Joanikija

Od strane Ozon
0 komentar

Crna gora- Na svečanosti povodom ustoličenja novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, prisustvovaće 39 episkopa, a vernici će kompletan događaj moći da prate preko Radio televizije Crne Gore. Dan pred ustoličenje mitropolita, previđen je doček patrijarha Porfirija u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, koji prvi put kao poglavar SPC dolazi u Crnu Goru.

Trideset i devet episkopa potvrdilo dolazak na ustoličenje mitropolita Joanikija i da će, kako to vekovna tradicija nalaže, svečanost predovoditi patrijarh Porifirije.

Na liturgiji povodom ustoličenja, koja će se održati u nedelju, 05. septembra, neće biti omogućeno prisustvo zvanica kako je ranije planirano. Umesto toga, kompletan događaj će se održati pod svodovima Cetinjskog manastira uz prisustvo sveštenika i episkopa.

Doček patrijarha održati u subotu veče od 18 časova na platou ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja, dok će ceremonija ustoličenja novoizabranog mitropolita Joanikija početi u 5. septembra u osam sati ujutru.

Možda Vam se svidi i