Dronovi za osnovne škole u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehniološkog razvoja Republike Srbije Rotari klub Sremska Mitrovica realizovao je dva Global granta “Godine uzleta” i “Dronovi za osnovne škole”.

Na osnovu potpisanog Memoranduma „Za lepšu školu“, Rotari klubovi u Srbiji pokrenuli su akciju za nabavku bespilotnih letelica – dronova za osnovne škole, a sa ciljem učenja programskih jezika skreč i pajton koji su predviđeni nastavnim planom i programom informatike za učenike 5. i 6. razreda.  

U okviru ovih projekata sremskomitrovačkim školama doniraće se dronovi. U Sremskoj Mitrovici, dronovi će biti predati u svih devet osnovnih škola, dok u Šidu dronovi stužu za pet osnovnih škola.

Ilustracija

Svečano uručenje donacija biće obavljeno, 9. septembra.

Osim dronova koji će biti predati u nekoliko škola u Sremskoj Mitrovici, đaci će u narrdnom periodu imati i obuku za rad na dronovima. 

Projekat su finansijski pomogli Rotari Fondacija i rotarijanci iz SAD, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske  i Srbije. Nosilac projekta je Rotari klub Sremska Mitrovica a glavni inostrani partner je Rotari klub Kočani iz Severne Makedonije.       

Sakupljeno je 117.200 $ i nabavljeno 670 dronova za osnovne škole u Srbiji u velikom broju gradova. Za preko 200 nastavnika informatike i osnova tehnike rotarijanci organizuju i besplatne seminare kako bi stečena znanja nastavnici što bolje preneli svojim đacima. 

Seminari i uručenje donacije organizuju se u 9 gradova u Srbiji koji će zajedno sa Rotari klubovima biti domaćini školama i iz okolnih mesta.

Možda Vam se svidi i