ZIMSKA SLUŽBA spremna za ZIMU

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Preduzeće „Sirmiumput“ i ove godine angažovalo je sremskomitrovački “Hidrograđevinar” za zimsko održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Tim povodom danas je u bazi “Hidrograđevinara” održana smotra mehanizacije na kojoj je konstatovano da je sva potrebna mehanizacija na broju i u ispravnom stanju, kao i da postoje dovoljne količine soli i rizle za sam početak zime.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović i Miroslav Keser, direktor „Sirmiumputa“ prilikom smotre složili su se da će Mitrovica i ove godine spremno dočekati prve snežne padavine.

“Došli smo danas da proverimo mehanizaciju i mogu da kažem da sam prezadovoljan mehanizacijom, da ove godine imamo veći broj mehanizacije naspram svih godina i smatram da ćemo u potpunosti ispuniti sva očekivanja gradjana.Mehanizacija je na broju, ispravna i spremna za zimu. Na raspolaganju imamo oko 200 tona soli, i 60 kubika rizle od prošle godine, i neće biti problem da se nabavi ukoliko još bude potrebno. Svake godine trošimo oko 300-350 tona soli a mašine će biti rasporedjene na različitim punktovima po opštini Sremska Mitrovica. Mi radimo oko 200 kilometara opštinskih puteva”, rekao je prilikom smotre Keser.

.

Nakon današnje smotre mehanizacije mogu da kažem da spremno dočekujemo ovu zimsku sezonu s obzirom da smo nabavili dodatnu mehanizaciju koju nismo imali prethodnih godina a radi se o automatskom posipaču soli, grejderu i još nekih kamiona. Imamo više vozila, kamiona, gradjevinskih mašina koji su neophodni za dejstvovanje u zimskim uslovima za čišćenje snega, kak i rezervnih noževa ako dodje do nekih havarija”, rekao je direktor Hidrogradjevinara Milorad Kovačević.

Zadatak zimske službe je da održava lokalne puteve i gradske saobraćajnice na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u ukupnoj dužini oko 200 kilometara. Za ovaj posao zimske službe izdvojen je iznos od 25 miliona dinara bez PDV-a.

Zimska sezona zvanično počinje 15. novembra i traje do 31. marta, ali početak i kraj rada zimskih službi se prilagođava vremenskim uslovima.

Možda Vam se svidi i