Završen projekat modernizacije i zamene javnog osvetljenja

Od strane Ozon
2 komentari

U Sremskoj Mitrovici u proteklom periodu, od polovine avgusta, sprovodila se zamena stare rasvete kako u gradu tako i u selima, u novu led rasvetu (led sijalice) što je zapravo realizacija javno – privatnog parnerstva koje je Grad SM potpisao.
Danas u je u Gradskoj kući održan sastanak, primopredaja projekta povodom implementacije zamene javne rasvete – JPP Iizvođjač radova je ESCO ELIOS i Grad Sremska Mitrovica.

“Današnja tema sastanka je modernizacija, racionalizacija i zamena javnog osvetljenja na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Ove godine grad Sremska Mitrovica zaključio je ugovor o partnerskim odnosima sa firmom ESCO ELIOS, predmet tog ugovora jeste zamena javne rasvete na teritoriji opštine Sremska Mitrovica. Radjena je zamena starih svetiljki sa modernim LED svetlima, negde oko 9700 svetiljki je zamenjeno. Ovom saradnjom vodimo računa o energetskoj efikasnosti.” rekao je Uroš Veselinović, zamenik načelnika za opšte, zajedničke poslove i imovinu.

Budimir Aleksandar, predstavnik firme ESCO ELIOS rekao je, “Projekat je u potpunosti završen, ostalo je 85. svetiljki, koje će se montirati kada se odrede mesta gde je potrebno postaviti još novih svetiljki.”

Ugovor izmedju Grada i firme ESCO ELIOS zaključen je na 13. godina, vrednost ugovora je 5. miliona evra. “Ako pogledamo predhodni period troškovi električne energije za javnu rasvetu iznosili su negde oko 40. miliona dinara, sistem održavanja javne rasvete iznosio je oko 15 miliona, što znači da je Grad izdvajao oko 55 miliona dinara za samu javnu rasvetu. Ovim poslom koji smo odradili, troškovi za električnu energiju bi trebalo da se smanje na oko tri puta, što znači u finansijskom smislu, oko 13. miliona dinara ćemo imati troškove el. energije a održavanje smo sveli na minimum, negde oko 20. miliona će se izdvajati za održavanje, samim tim smanjenjem sa 55 na 20 miliona dinara mi smo obezbedili sredstva za ovu novu investiciju koja će u narednih 13 godina pokazati svoje efekte.” dodao je Veselinović.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Mile 28.12.2020. - 4:28 pm

RIbarska obala 6 na kuci gde je prodaja ribarske opreme ostale su dve ulicne svetiljke prema prolazu za zgradu.

Sasase 28.12.2020. - 6:34 pm

A da onda upale sijalicu na pešačkom prelazu, semafor kod stoteksa

Komentari su zatvoreni.