ZA NEPOVEROVATI: Pošteni još postoje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tokom šetnje savskim kejom, nedaleko od pešačkog mosta u Sremskoj Mitrovici Milivoje Ivanković pronašao je novčanik sa 750 evra i 20.000 dinara koji je bez razmišljanja vratio vlasnici.

“Sinoć oko 23 sata sam se sa sestrom šetao kejom i u jednom trenutku spazio sam novčanik na klupi. S obzirom da nikoga nije bilo u okolini odlučio sam da ga uzmem i pogledam da li postoje neka dokumenta u njemu kako bih našao ime vlasnika i novčanik vratio”, počinje Ivanković.

On kaže da je odmah u novčaniku pronašao dokumenta na jedno žensko ime, ali i slike dece. Tek nakon detaljnijeg pregleda novčanika našao je brojne račune i novac, oko 750 evra i 20.000 dinara.

“Prvo sam pronašao slike i dokumenta i pomislio sam da ću ako pronađem vlasnika, a ukoliko je u novčaniku bilo para, možda ja biti osumnjičen da sam ih uzeo, pa mi nije bilo baš svejedno. Zato sam dobro pregledao čitav novčanik i u jednoj pregradi našao račune i novac. Našao sam takođe i kartice, a na jednoj cedulji su bili zapisani i svi kodovi za iste. Nisam ni razmišljao o tome da li da pare zadržim, da se napravim što se kaže, lud, od trenutka kada sam video slike dece znao sam da ću dati sve od sebe da ga vratim vlasnici, ako ništa drugo trošak je i posao vaditi nova dokumenta”, priča Ivanković dalje.

On je vlasnicu novčanika pokušao prvo da kontaktira putem društvene mreže fejsbuk, ali kako nije bilo odgovora on je sa dokumenata pronašao adresu i odmah otišao na istu.

“Već je prošla ponoć, ali nisam mogao da čekam, jer znam koliko bih se ja iznervirao da sam izgubio toliko novca i dokumenta. Otišao sam na adresu vlasnice, koja me je dočekala više nego ushićena, presrećna. Vratio sam novčanik i sve što je bilo u njemu i u tom trenutku sam i ja bio jako zadovoljan, jer učinio sam dobro delo”, kaže Ivanković.

On nije želeo da primi nikakvu naknadu za ono što je uradio i ističe da poštenih ljudi ima i da bi uvek isto učinio.

Možda Vam se svidi i