Mladi atletičari „Srema“ nastavljaju da nižu uspehe

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Atletska škola AK “Srem” i ove kao i prethodnih godina ubire plodove rada preko zime i uprkos situaciji sa COVID-19 virusom mali šampioni AK “Srem” postižu izuzetne rezultate.

Najpre su nastupili u utorak na atletskom mitingu povodom otvaranja nove atletske staze u Sremskim Karlovcima i osvojili čak četrnaest medalja.

Dvostruka pobeda Teodore Čonić (60m i skok u dalj), Škorić Katarina sa zlatom na dalju i srebrom na 60m, Isidora Maksimović pobednica na 60m, srebrne medalje Božović Lene i Vukasović Teodore u bacanju vorteksa, Anđele Mišić i Božović Mile na 60m, bronze u bacanju vorteksa za Dušana Panzalovića, Juliju Filipović i Milinković Lenu. Na istom mitingu održana je i trka seniora na 1000m a pobedio je Dejan Antunović ispred Andreja Joksimovića.

Potom je u subotu održano Ekipno prvenstvo Srbije za mlađe pionire na kom je ekipa AK “Srem” u konkurenciji četrnaest klubova osvojila sedmo mesto. Ekipu su činili Teodora Čonić (skok u dalj i štafeta 4x 100m), Miona Maksimović (skok u vis i štafeta), Lena Božović (60m prepone), Katarina Škorić (60m i štafeta) Teodora Joksimović (800m), Iva Skakić (bacanje kugle i štafeta) i Iva bežanović (vorteks).

Ovo je solidan uspeh, jer većinu ekipe čine deca koja će još jednu ili dve godine biti u toj kategoriji. Treba istaći pobedniči rezultat Teodore Čonić u skoku u dalj od 5,36m koji bi pre tri godine u toj kategoriji bio državni rekord i sjajnu Ivu Bežanović koja je vorteks dobacila do 50,63m.

Možda Vam se svidi i