Vojvodina: u toku proteklog dana 1.317 novoobolelih

Od strane Ozon
0 komentar

U Vojvodini je proteklog dana registrovano 1.317 novoobolelih od korone.

„Manji broj registrovanih slučajeva je posledica manjeg broja pacijenata koji su se juče javili lekaru i ne može se smatrati usporavanjem trenda obolevanja. U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, ali Pančevu gde je registrovano 119 novih slučajeva. Situacija je kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici i Sremskoj Mitrovici“, navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 26.032. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 8.900, potom sledi Pančevo sa više od 2.500, Zrenjanin sa više od 1.600 i potom Kikinda i Subotica sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

„Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema“, zaključuju u Institutu.

021

You may also like