Sremskomitrovačkom Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod” putem konkursa koji je raspisala Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine odbrena su sredstva za nastavak izgradnje vodovodne mreže u Ravnju.

Za ove radove Pokrajina je opredelila 12,8 miliona dinara. Ukupna vrednost radova iznosi 19 miliona, s tim što će prostala sredstva biti obezbeđena od strane “Vodovoda”.

“Početkom ove godine planiramo da krenemo sa nastavkom izgradnje vodovodne mreže u Ravnju. To će biti da tako kažem neka treća faza radova na mreži u tom selu. Do sada je u Ravnju urađeno nepuna tri kilometra mreže, a biće urađeno još 5 kilometara, toliko je predviđeno projektom, a mislim da ćemo s tim radovima svakako pokriti celo selo”, rekao je Borislav Babić, v.d.direktora “Vodovoda”.

On je dodao da očekuje nakon tih radova veću zainteresovanost Ravnjanaca za priključenje na gradski vodovod, s obzirom da je trenutno na mrežu priključeno tek dvadesetak domaćinstava.

Dok će se u Ravnju tek raditi, u prethonom periodu nastavljena je izgradnja vodovodne mreže u Noćaju.

“Krajem novembra i početkom decembra meseca uradili smo 2 kilometra mreže u ovom mačvsnakom selu. Trenutno se obrađuju zahtevi za priključenje na gradski vodovod koje su do sada vlasnici domaćinstava podneli. Kada to završimo ostaju nam dve ulice od po možda kilometer koje ćemo morati ostaviti za ovu godinu. Ne radi se o velikom broju domaćinstava u tim ulicama, koje imaju po tek nekoliko kuća, ali zbog sve lošijih vremenskih uslova i nekih prioritetnih poslova jednostavno nismo stigli taj deo posla da završimo u toku 2019. godine”, rekao je Babić.

Direktor je dodao da je zainteresovanost Noćajaca, za razliku od stanovnika Ravnja znatno veća i da je već sad 160 domaćinstava priključeno na gradsku vodovodnu mrežu, a da još 30 zahteva čeka obradu i realizaciju.

Na gradsku vodovodnu mrežu u Noćaju priključeni su i seoska zdravstvena ambulanta, kao i Osnovna škola “Dobrosav Radosavljević Narod”.

You may also like