U ustanovama socijalne zaštite i domovima pozitivno 38 osoba

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo kovida 19 kod devet korisnika i 29 zaposlenih, saopštilo je resorno ministarstvo. Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova do sada je 638, a zaposlenih 227.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Srem u Rumi, Kragujevcu, u Beogradu u Domu „Bežanijska kosa“, Službi „Pomoć u kući“ Gerontološkog centra Beograd.

U Gerontološkom centru Srem u Rumi, kapaciteta za 285 korisnika, kod jednog korisnika je bio potvrđen virus korona, međutim na ponovljenom testu je bio negativan, ali se i dalje nalazi u izolaciji.

Virus je prisutan i u Domu za mentalno ometene u razvoju u Tutinu, Dnevnom boravku „Stari grad“ Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd, Prihvatilištu za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska.

Takođe i u kragujevačkom Zavodu za smeštaj odraslih „Male pčelice“, Domu za smeštaj odraslih Kulina, centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, gradskim centrima za socijalni rad u Čukarici, Lazarevcu, Zvezdari i na Vračaru.

Prihvatilištu za decu Beograda, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta „Dečje srce“, u Beogradu i Domu za smeštaj odraslih i starijih „Lipovački odmor“, Beograd.

Dom za smeštaj odraslih i starijih „Doživeti stotu“ Beograd, „Stara pruga“ Umka i „Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih. Ministarstvo za rad zabranilo je rad Domu za smeštaj odraslih i starijih „Nada“, u Beogradu.

You May Also Like