U Sremskoj Mitrovici manji broj samoizolovanih lica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- U Sremskoj Mitrovici smanjen je broj samoizolovanih osoba u predhodna dva dana. U samoizolaciji su na osnovu poslednjeh izveštaja u samoizolaciji bile 1149 osobe, u predhodnih dva dana iz samoizolacije izašlo je 16 osoba i sada je taj broj 1133 osoba.

Medju njima su osobe za koje se sumnjalo na virus Corona a nalazi su negativni i osobe kojima je period samoizolacije istekao zbog negativnih nalaza na novi virus.

Kućna samoizolacija namenjena je osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim licima jer nije moguće odmah obaviti testiranje na korona virus zbog perioda inkubacije. “Oni koji se nalaze u samoizolaciji biće testirani ako dobiju simptome ili kada istekne period predviđen za samoizolaciju”, rečeno je nakon proglašenja Ministarstva zdravlja o načinu i trajanju samoizolacije.

Samoizolacija se odnosi na zaštitu drugih i zaustavljanje širenja viusa, a svako kome je rečeno da se samoizoluje treba da ostane u zatvorenom i izbegava kontakt sa drugim osobama. Takvih je trenutno u Srbiji manje od 75.000.

Razlika između izolacije i samoizolacije

Mnogi često mešaju dve mere, a to su izolacija i samoizolacija. Kao što smo rekli, samoizolacija se odnosi na one koji su došli iz inostranstva ili su bili u kontaktu sa osobom koja je zaražena, a nemaju nikakve simptome bolesti.

Na drugoj strani izolacija je predviđena za sve one osobe koje su bile pozitivne na korona virus. One koje nisu imale skoro nikakve simptome, do sada su ostavljane kod kuće, ali će ova praksa biti prekinuta.

Podaci sa sajta infogram.com 

You may also like