U ponedeljak poziv i uputstvo privrednicima o prijavljivanju za Program ekonomskih mera

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali održao je danas u Palati Srbija drugi sastanak Koordinacionog tima za implementaciju Programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom koronavirusa.
U saopštenju Ministarstva finansija navodi se da je na sastanku u potpunosti preciziran pravni okvir koji bi, kako se očekuje, trebalo da bude usvojen u petak, 10. aprila, na sednici Vlade Srbije.

Autor: mfin.gov.rs


Planirano je da odmah nakon usvajanja, već u ponedeljak, bude upućen poziv i uputstvo privrednicima o prijavljivanju za Program ekonomskih mera.
Ovaj program će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima.
Sastanku su prisustvovali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, državni sekretari Ministarstva privrede Dragan Stevanović i Milun Trivunac, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predstavnici kabineta predsednika Republike Srbije i predsednice Vlade Srbije, kao i Poreske uprave.
Vlada Republike Srbije

You may also like