U Šidu ukupno 130 zaraženih, nove mere; Štab: Situacija alarmantna

Od strane Ozon
0 komentar

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica u zadnja 24 časa registrovane su nove 24 osobe pozitivne na kovid-19. Trenutno je 130 aktivnih slučajeva u opštini Šid, a od početka pamdemije oboleo je 217 građana.

Kako je u Šidu naglo skočio broj obolelih i povećale se gužve u kovid ambulanti, građani su počeli i jače da se pridržavaju preporučenih mera zaštite i samozaštite, prenosi Sremska TV. Štab za vanredne situacije Opštine Šid propisao je mere u skladu sa republičkim Kriznim štabom. 

Ove mere podrazumevaju skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata, koji sada rade do 18 časova, omogućavanje rada od kuće svima kod kojih radni proces to dopušta, zabranu okupljanja više od 5 osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, te strogo korišćenje maski i dezinfikovanje.

Kako kažu za sada neće biti zatvranja škola i vrtića, jer su ove ustanove još uvek pod kontrolom i virus nije ušao u njih. Apeluju na sve građane da izbegavaju bilo kakva okupljanja, te da budu savesni i svojim ponašanjem štite sebe i osobe oko sebe.

Možda Vam se svidi i