Rušenje stare škole FOTO

Sremska Mitrovica – Danas su startovali radovi na rušenju dela starog objekta Osnovne škole “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici.

Tim povodom iste su obišli zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović, načelnik Uprave za opšte i zajedniče poslove i imovinu Miroslav Jokić i direktor škole Slobodan Stojiljković.

“Objekat Osnovne škole “Jovan Popović” koji sada rušimo je sagrađen davne 1961. godine, tako da će đaci i kolektiv veliki jubulej obeležiti u novoj zgradi. Mi smo morali da pristupimo rušenju jednog dela škole kako bi se obezbedio pristup novoj šklu koju planiramo zvanično da otvorimo 1. septembra. Sigurna sam da stare učionice i hodnici nose lepe uspomene, ali isto tako da će ih biti pregršt i novom objektu. Škola koju smo izgradili je neuporedivno bolja, uslovi za boravak i rad u njoj će biti zaista na jednom zavidnom nivou i mogu sa sigurnošću da tvrdim da će biti jedna od najmodernijih škola u region”, rekla je zamenica Milovanović.

Prema rečima načelnika Jokića, novi objekat škole se nalazi u zazvršnoj fazi izgradnje.

“Radovi na izgradnji nove Osnovne škole “Jovan Popović” se nalaze u samoj završnoj fazi. To znači da se u ovom trenutku vrši postavljanje podnih ploča, završni molerski radovi i parterno uređenje. Naredne nedelje očekujemo dolazak nameštaja kojim će biti opremljene učionice i kabineti, tako da će škola kompletno biti završena i zvanično otvorena 1. septembra i to na zadovoljstvo pre svega naših najmlađih sugrađana, njihovih roditelja, ali svih ljudi iz lokalne samouprave i stanovnika Sremske Mitrovice, jer ovaj projekat je pokazatelj kako grad razmišlja o onome što je najvrednije, a to su naša deca”, rekao je prilikom obilaska radova načelnik Jokić.

Načelnik je istakao da se novi objekat škole prostire na površini od oko 4.000 metara kvadratnih i da ima 23 kabineta koja će biti opremljena sa najsavremenijom mogućom opremom koja je potrebna deci za sticanje teorijskih i praktičnih znanja.

Vrednost radova na izgradnji i opremanju novog objekta OŠ “Jovan Popović” iznosi oko 380 miliona dinara. Najveći deo sredstava obezbeđen je od strane Pokrajinske vlade, a deo je obezbedio i Grad Sremska Mitrovica.

Pročitajte još