Požar u Dekancu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sredu, 15. januara Vatrogasno – spasilačka jedinica u 01:53 časova dobila je dojavu da gori kuća u ulici Branka Radičevića na broju 32 u sremskomitrovačkom naselju Dekanske bašte.

Na lice mesta su, prema rečima načelnika Jedinice Stevana Pejića, odmah upućena dva vozila, jedno navalno i drugo prateće, a u ovoj intervenciji učestvovalo je ukupno sedam vatrogasaca – spasilaca.

“Dolaskom na lice mesta utvđeno je da gori krov prizemne kuće dimenzija oko 6×10 metara. Odmah se pristupilo presecanju požara u pravcu njegovog širenja tako što je formiran jedan mlaz sa kojim je gašena krovna konstrukcija i drugi mlaz koji je štitio unutrašnjost objekta, odnosno unutrašnjost kuće”, rekao je Pejić za Ozon.

On je dodao da su upravo veoma dobrom intervencijom vatrogasci uspeli da spreče širenje požara na unutrašnjost objekta s obzirom da je međuspratna konstrukcija takozvani karatavan, što je predstavljalo otežavajuću okolnost, jer se kroz taj karatavan požar veoma lako zna proširiti na unutrašnjost objekta, što se u ovom slučaju na sreću nije desilo.

U požaru je pričinjena materijalna šteta, a povređenih nije bilo.

Možda Vam se svidi i