Pomoć ugostiteljima u borbi protiv COVID-19

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Grada Sremska Mitrovica, izneo pred novinare novi plan lokalne samouprave o pomoći ugostiteljskom sektoru.

U momentu kada se sprema budžet grada za 2021 godinu, značajan deo budžetskih sredstava biće usmeren na oporavak svih onih subjekata koji su bili ugroženi tj pogođeni merama i ograničenjima koja su bila na snazi i tokom vanrednog stanja, kao i sada tokom vanredne situacije.

Jedan od sektora koji su pretrpeli možda i najveći udarac jeste ugostiteljski sektor, stoga će grad Sremska Mitrovica implementirati niz ekonomskih i tehničkih mera u cilju oporavka. U planu je jednokratna finansijska pomoć ugostiteljima, finansijska pomoć će zavisiti od veličine objekta, obima poslovanja, kategorije, lokacije i ostalih kriterijuma.

Ova mera se ne odnosi samo na kafiće, nego i na svečane sale.

Počevši od 1. aprila 2020, pa do 1. aprila 2021 godine biće oslobođeni plaćanja zakupa za zauzimanje javne površine, ovo se odnosi na letnje bašte, i na bašte zatvorenog tipa – zimske.

Takođe je u planu subvencionisanje opremanja zimskih bašta. Svi ugositelji koji žele, a ispunjavaju propisane uslove, da u sklopu svojih objekata montiraju zimsku baštu, od lokalne samouprave dobiće sredstva za izgradnju ovakvih prostora.

U planu je subvencionisanje kamata na kratkoročne kredite za sve preduzetnike i male privrednike, koji se bave i proizvodnom, uslužnom i ugostiteljskom delatnošću, čak i smeštajni ugostiteljski objekti mogu da koriste ovu subvenciju.

Takođe, distribucija dezinfekcionih sredstava, zaštitnih maski i opreme je jedna od mera koje će se organizovati u kontinuitetu.


R. Bodirogić

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Deffhamm 10.11.2020. - 10:50 am

Dajte mu da jede sledeci put kad se bude snimao. Jedva ga cujem

Komentari su zatvoreni.