Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je danas da će predložiti da se poveća cena putarina za pet ili šest odsto. On je rekao da o eventualnom povećanju putarine odlučuje Vlada Srbije, a da će on samo dati predlog.

Drobnjak navodi da povećanje cene od pet ili šest odsto ne bi bila neka velika cena, a da bi Putevi Srbije tako imali na raspolaganju više novca za održavanje i obnovu putne mreže. Takođe, mogli bi više da pomognu u održavanju saobraćajnica koje su u nadležnosti lokalnih samouprava.

Da podsetimo, cenovnik putarine je u februaru ove godine izmenjen na 20 rampi, a iz Puteva Srbije su tada za “Blic Biznis” potvrdili da je zbog puštanja u rad osam novih naplatnih stanica, na istočnom i južnom kraku Koridora 10, došlo do korekcije pojedinih cena.

Ako bi Vlada Srbije usvojila novo povećanje cena putarina od 6 odsto, vozači bi put od Beograda do Smedereva umesto dosadašnjih 180 dinara plaćali 190, do Velike Plane bi morali da spreme 320 dinara, umesto 300, a putarina do Jagodine koštala bi ih oko 30 dinara više, odnosno 510 dinara.

Oni koji se isključuju kod Ražnja sada bi umesto 670 plaćali 710 dinara, a do Aleksinca bi putarina koštala 830, umesto 780 dinara. Do petlje Niš jug nova cena bila bi 930 dinara, odnosno 50 dinara više, dok će vožnja do Preševa koštati oko 1.550 dinara, što je 90 dinara skuplje od dosadašnje cene.

Od Beograda do Dimitrovgrada putarina bi koštala oko 1.370 dinara, a trenutno je 1.290.

Oni koji se upute na sever, od glavnog grada do Šida platili bi oko 430 dinara ili 20 dinara više, do Novog Sada bi putarina bila skuplja oko 15 dinara, odnosno nešto više od 250 dinara, a do Subotice bi vozači morali da spreme 670 dinara, što je 40 dinara skuplje od dosadašnje cene.

Od Beograda, odnosno rampe Obrenovac, do Preljine putarina bi koštala oko 450 dinara, a sada je 420.

Izvor: blic.rs

Možda Vam se svidi i