Pomoć ugostiteljima i radno vreme tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika

Od strane Ozon
1 komentar

Radno vreme objekata tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika je da od 31. decembra i 1. januara. Radno vreme za ugostiteljske objekte biće od 05:00h do 18:00h, bez mogućnosti organizovanja proslava.

“Želeo bih javnosti da skrenem pažnju na radno vreme objekata tokom novogodišnjih i Božićnih praznika, 31. decembra i 1. januara. Radno vreme za ugostiteljske objekte biće od 05:00h do 18:00h, bez mogućnosti organizovanja proslava.
Svi ostali objekti, trgovinske, zanatske radnje, prehrambene radnje, kladionice i ostali objekti moći da rade do 20 časova. “Želeo bih da skrenem pažnju da će sve nadležne, inspekcijske i policijske službe biti dežurne tokom novogodišnjih praznika do 01:00h.
Što se tiče januara i Božićnih praznika, od 2. januara do 11 januara na snazi će biti stare mere.
Sremska Mitrovica je jedna od retkih lokalnih samouprava koja je izdvojila posebnu budžetsku liniju odnosno finansijska sredstva za pomoć i podršku svim onim subjektima koji su bili pogodjeni svim ograničenjima usled epidemiološke situacije.

Jedan od najpogodjenijih sektora jeste ugostiteljski sektor, grad je izdvojio 10. miliona dinara za pomoć ugostiteljima, pre svega mislim na kafiće, restorane, barove, splavove itd.. Ta sredstva su bespovratna i dodeljivaće se u vidu jednokratne pomoći. Prve isplate kreću početkom sledeće godine, biće isplaćivane u skladu sa odredjenim kriterijumima, kao što su, obim poslovanja, kvadratura, promet, lokacija ali i najvažniji kriterijum je poštovanje epidemioloških mera.” rekao je Petar Samardžić.

Samardžić je dodao da svi koji ne budu poštovali mere neće dobiti nikakvu pomoć lokalne samouprave i biće sankcionisani. Sve mere su donešene u skladu sa preporukama medicinske struke i usmerena su na zaštitu zdravlja svih gradjana Sremske Mitrovice i to treba da nam bude prioritet i tokom praznika.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Jovan Milic 30.12.2020. - 7:40 am

Zasto ova persona sme da se obraca sa ovakvim tonom bilo kome, i ko mu je to dozvolio? Sramota sta se sve dopusta. Taj ton i takve reci moze da izgovara u svojoj kuci, i nigde vise. Nece on nikome pomoci a ni njihova sluzba, jer pare su narodne a ne njihove licno.

Komentari su zatvoreni.