Najavljena je vanredna sednica Vlade Srbije danas u 13 časova.

Kako je objavio “Blic”, nakon sednice uslediće obraćanje premijerke Ane Brnabić, a glavna tema su nove mere u borbi protiv korona virusa.

Prema podacima koji su juče objavljeni, od petka do subote u 15 sati koronavirusom je zaraženo 3.822 ljudi, a preminulo je još17 osoba. Na respiratoru su 163 pacijenta. Na bolničkom lečenju je ukupno 3.693 pozitivnih na koronu.

Spekulisalo se prethodnih dana da bi mogao da bude produžen raspust, a danas za Nova.rs u Ministarstvu prosvete kažu da odluka o tome da li će i u kojoj meri škole u Srbiji preći na onlajn nastavu je, pre svega, na Kriznom štabu.

13.15

Na sednici Vlade Srbije koja je hitno zakazana za 13 sati, očekuje se usvajanje novih mera u borbi protiv epidemije koronavirusa. Prema saznanjima iz medija, jedna od mera koja se razmatra, a bi trebalo da počne da se sprovodi od utorka je zatvranje kafića, restorana, noćnih klubova, prodavnica, tržnih centara, u periodu od 21 čas do 05 ujutru. 

Plan je da se donese odluka o zatvaranju svih objekata. Radile bi samo apoteke i benziske pumpe i to samo na delu gde se toči gorivo. Najverovatnije je da će ove mere biti i usvojene danas na sednici Vlade i da se primenjuju 14 dana.

Krizni štab zasedao je u četvrtak i tada su predložene mere. Kako je rekao član Kriznog štaba Predrag Kon, premijerka Ana Brnabić zamolila je da joj bude ostavljeno nekoliko dana za razmišljanje.

Možda Vam se svidi i