Premijerka Ana Brnabić rekla je danas posle sednice Vlade da je prihvatila savet stručnog dela Kriznog štaba da budu uvedene restriktivne mere, kako bi zaustavili širenje korona virusa. Vlada je donela odluku da bude ograničen rad ugostiteljskih objekata, kafića, restorana, klubova, odnosno svega osima apoteka, benzinski pumpe i servisa koji se bave dostavom hrane. Radno vreme biće ograničeno od 21 sat uveče do pet ujutro.

“Primena počinje od utorka 17. novembra, jer želimo da damo jedan dan orivredi da se prilagode. Trajaće 15 dana, tačno do 1. decembra, kada će Vlada odlučiti da li da se pooštravaju mere. Nadam se da neće btii potrebno”, rekla je ona.

Brnabić je navela da je sledeća restriktivna mera je zabrana kretanja, ali da oni nisu za to, osim ako ne bude najneophodnije.

“Moramo da pokušamo da uštedimo neku nedelju da oporavimo naše zdravstvene radnike i pripremimo ih za ono što će doći, dok ne dođu vakcine, rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da je što se tiče škola da nastave da rade, da nema zatvaranja škola i da su deca tamo bezbedna.

“Krenuli smo u primenu zakona o zaštiti od zaraznih bolesti. Imam izveštaj da su krenule da se izriču mandatne novčane kazne i očekujemo da i to da rezultate”, rekla je premijerka.

Upitana zašto se čekalo do četvrtka i zašto se Srbija ne podeli po zonama, Brnabić je navela da će pratiti situaciju i da ako mere ne daju rezultate spremne su da donose nove.

Možda Vam se svidi i