Nedimoviću uručena nagrada Najevropljanin

Od strane Ozon
0 komentar

Ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću uručena je nagrada Najevropljanin za oblast politike u 2019. godini, a predsedniku opštine Novi Beograd i lider SPAS-a Aleksandru Šapiću za oblast politike u 2020. godini, saopštila je Prva evropska kuća.

Jubilarna 20. godišnjica Prve evropske kuće obeležana je u uslovima pandemije korona virusa i zbog toga su objedinjeni dobitnici za 2019. i 2020. godinu.

Ovogodišnja manifestacija dodela nagada za Najevropljanina godine održana je u skladu sa epidemiološkim merama i preporukama i odvijala se pojedinačno, u bezbednim uslovima.

U obrazloženju za dodelu nagrade Najevropljanin ministru Nedimoviću navodi se da je od 2016. godine do danas na čelu tog resora i da je jedan od retkih ministara koji u novoj vladi nije promenio resor.

U 2019. godini izmenjena su četiri zakona sa glavnim ciljem unapređenja bezbednosti hrane, prvi put u istoriji uvedena je mera podrške mladim poljoprivrednicima, a znatno je poboljšana mogućnost poljoprivrednim proizvođačima i prehrambenoj industriji za efikasaniji pristup novim tržištima, navodi se u obrazloženju.

Za Aleksandra Šapicća navode da je svoj treći mandat predsednika opštine Novi Beograd započeo nakon izbora 2020. godine, a da je njegov Srpski patriotski savez prvi put postao parlamentarna stranka.

Šapić je, kažu, osnivač Humanitarne fondacije – Budi human koja je vrlo brzo izrasla u jednu od najkredibilnijih humanitarnih fondacija, a jedan je od najtrofejnijih i najuspešnijih sportista u istoriji srpskog vaterpola.

Generalni direktor VIP Mobile Srbija Dejan Turk strani je državljanin koji je nagradu Najevropljanin dobio za oblast telekomunikacija u 2019. godini.

Turk je i potpredsednik Upravnog odbora Saveta stranih investitora (FIC), član Upravnog odbora NLB banke i potpredsednik Saveza za e-upravu NALED-a.

Za menadžment u privredi 2019. godinu nagrada Najevropljanin uručena je Davoru Milićeviću iz kompanije Beohemija, dok je nagrada za oblast preduzetništva 2019. godine uručena Gordani Đurđević iz preduzeća „Slovo“.

Za nauku primenjenu u prehrambenoj industriji u 2020. godini nagrada je uručena Draganu Markoviću, redovnom profesoru Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i predsedniku kompanije ITN Grupe.

Nagrada Najevropljanin za Idejni projekat 2020. uručena je Bogoljubu Kariću za projekat „Tesla grad“, dok je za oblast menadžmenta u 2020. godini nagrada pripala Vesni Vučurević iz trgovinskog lanca Univerexport.

Izvor RTV

Možda Vam se svidi i