Moja prva plata: Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević, predstavnici Vlade, gradonačelnica Svetlana Milovanović i NSZ u poseti I.M“Nedeljković” (Video)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Šašinci: Prof. dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Vukašin Grozdić, savetnik u Kabinetu predsednika Vlade i
Svetlana Milovanović, gradonačelnica grada Sremska Mitrovica, obišli su danas industriju mesa „Nedeljković“

Dočekali su ih Tanja i Radoslav Nedeljković, vlasnici industrije mesa „Nedeljković“ i Marijana Grabić, direktorka Filijale Sremska Mitrovica.

Industrija mesa „Nedeljković“ je ušla u program „Moja prva plata“.

Program Vlade Republike Srbije „Moja prva plata” sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za IT i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Predstavnici Vlade i Grada Sremska Mitrovica posetili su industriju za preradu mesa „Nedeljković” kao primer uspešne ralizacije programa „Moja prva plata“.

Program „Moja prva plata“ je mera kojom je Vlada Srbije u uslovima pandemije uspela ne samo da očuva radna mesta već i da zaposli 8.500 mladih, izjavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević tokom posete industriji mesa „Nedeljković“ u Šašincima.

Program „Moja prva plata“ koji omogućava mladima da se osposobe za rad na konkretnim radnim mestima bez obzira na njihovo prethodno formalno obrazovanje“, rekla je ministarka.

Kako je istakla, od 17. avgusta kada je program startovao više od 8.500 mladih u Srbiji našlo je svoje prvo zaposlenje.

Iu industriji mesa “Nedeljković” troje mladih, dvoje menadžera i jedan tehnolog, steklo prva radna iskustva.

Na teritoriji grada Sremska Mitrovica za taj program bila je velika zainteresovanost mladih, a do sada je gotovo preko 80 mladih našlo radno mesto, i ja se nadam da će ih biti i više, rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Možda Vam se svidi i