Mitrovica pomaže Kikindi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Štab za vanredne situacije Grada Sremske Mitrovice uputio je pomoć Štabu u Kikindi u vidu sredstava za higijenu.

Pomoć koju je Kikinđanima uputio Gradski štab za vanredne situacije Sremske Mitrovice sadrži medicinska, higijenska i sanitarna sredstva. Štab za vanredne situacije Grada Kikinda će ta sredstva dalje raspoređivati onima kojima su najpotrebnija.

„Kikinda je jedan od najugroženijih gradova, odnosno jedno od najvećih žarišta širenja epidemije na teritorji Republike Srbije, a tamo se desio i prvi smrtni slučaj proizrokovan ovim virusom. Upravo zbog toga Grad Sremska Mitrovica obezbedio je donaciju u vidu sredstava kao što su dezinfekciona sredstva, odnosno rastvor natrijum-hipohlorita koji se koristi za dezinfekciju prostorija, radnih površina, sanitarnih čvorova. Takođe tu su: tečnost za dezinfekciju ruku na bazi tečnog kiseonika, obezbeđena je varikina, toalet papir, zaštitne maske, rukavice i ostala oprema. Ovo je znak solidarnosti našeg grada, isto tako pozivam i sve ostale sugrađane da budu maksimalno solidarni i prilagodljivi vanrednoj situaciji.”, rekao je Petar Samardžić koordinator Gradskog kol-centra.

On je apelovao i na druge lokalne samouprave i štabove na vanredne situacije da budu solidarni, da pruže pomoć i ostalim gradovima koji su takođe žarišta širenja epiemije.

Prema rečima Samardžića u Sremskoj Mitrovici za sada nema prijavljenih slučajeva zaraženih virusom korone.

You may also like