Mitrovačka grupa The Gamblers- u ponedeljak u Beogradu u Domu omladine!

Od strane Ozon
0 komentar

MONDAY BLUES, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda, prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine. Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, nastupili su brojni domaći bluz izvođači. Ovog ponedeljka  u Centralnom holu DOB nastupiće sastav The Gamblers.

The Gamblers je bluz bend sa sedištem u Sremskoj Mitrovici koji izvodi moderne interpretacije roots, soul i rock’n’roll muzike koja se bazira na tradiciji izvornog bluza, kao i modernog jump i electric bluza… Kombinujući razne stilove, The Gamblers uspešno dodiruju svaki aspekt klasične američke muzike, ali sa svežinom koja je uzbuđuje i pomera.

Petočlani bend nastupio je na brojnim prestižnim muzičkim festivalima i događajima u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama i Evropi, a takođe i kao predgrupa neprevaziđenog Johnnija Wintera u Domu omladine Beograda kao i ‘headlineri’ na UMAGO BLUES-u (zajedno sa Laurence Jonesom i Ian Siegalom).

Nastupaju i kao blues duo (Marin i Stanley) u specijalnim prilikama, kao što će biti predstojeći nastup u Domu omladine.

Članovi ovog benda su Marin Balenović (vokal, gitara), Aleksandar Stanulović Stanley (gitara, prateći vokal), Željko Bacalo (bas), Goran Nedić (saksofon), Rade Krivokuća (bubanj).

SrbijaDanas

Možda Vam se svidi i