Angažovanje Žandarmerije u Šidu zbog pojačanog priliva migranata

Od strane Ozon
0 komentar

Danas su pripadnici srpske žandarmerije sproveli su akciju privođenja ilegalnih migranata na više lokacija na području Opštine Šid.

Foto MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin. je danas, u pratnji direktora policije Vladimira Rebića i predsednika opštine Šid Zorana Semenovića, posetio policajce u tom gradu koji su jutros pronašli nelegalne migrante.

Prema njegovim rečima, nijedan migrant koji nije u sistemu i nema uredne dozvole, ne sme i ne može da se kreće po ulicama, a posebno ne sme da pravi kampove ili da se zadržava na prostoru gde to nije regulisano i dozvoljeno.

Načelnik Odeljenja policije Policijske uprave Sremska Mitrovica Dragan Stojanac je rekao da se na području opštine Šid nalaze tri prihvatna centra u kojima trenutno boravi 1.860 migranata, od čega u Šidu boravi 260 osoba, Principovcu 600 i u Adaševcima 900 osoba.

Stojanac je rekao da se kriminal u migrantskoj populaciji uglavnom odnosi na sukobe između njih i da nisu zabeleženi slučajevi napada na građane Srbije, a da policija, po svim prijavama, postupa u skladu sa Krivičnim zakonikom.

Načelnik Dragan Stojanac istakao je da policijska uprava Sremska Mitrovica svakodnevno preduzima aktivnosti na pronalaženju iregularnih migranata .

  • Danas smo prisutni na jednoj od lokacija koju obilazimo, a to je potez Neprečava mesna zajednica Batrovci. Pored toga patrole svakodnevno pronalaze u gradu i na prilazu gradu Šidu grupe iregularnih migranta koje mi dovodimo u prihvatne centre Adaševci i Principovac – rekao je Stojanac.

Izvor: Pravda/Ozon

Možda Vam se svidi i