Krizni štab Sremska Mitrovica: Nepovoljna epidemiološka situacija

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na teritoriji Sremske Mitrovice trenutno broj aktivnih lica pozitivnih na virus COVID 19 je 190 i epidemiloška situacija je ocenjena kao nepovoljna, zaključak je sa danas održanog sastanka Gradskog kriznog štaba.

Po rečima dr Nade Zec, samo u jučerašnjem danu broj pozitivnih lica je 15.

Broj aktivnih slučajeva u Staroj Pazovi je 13, Rumi 19, Inđiji 41, Irigu 13, Šidu 17, Pećincima 2. Broj aktivnih lica u Sremskom okrugu je zaključno sa jučerašnjim danom 295.

“Kada je u pitanju broj pozitivnih lica na dnevnom nivou prisutan je kontinuitet, na nivou Sremske Mitrovice to je broj od 15 lica. Ovo je broj koji se ponavlja već nekoliko dana, što znači da mi imamo jedan kontinuitet u broju pozitivnih lica, kao i kontinuitet u broj uzorkovanih lica na dnevnom nivou. Stope zaražavanja, radi se o stopama koje govore o broju lica koja su pozitivna na 100.000 stanovnika, u Sremskoj Mitrovici je pozitivnih najviše, zatim sledi Indjija, a što se tiče broja novoinficiranih u Sremskoj Mitrovici imamo dominantnu stopu a posle Sremske Mitrovice sledi Šidska opština.” , rekla je dr Nada Zec.

You may also like