Ko danas radi do 18 časova a ko do 21

Od strane Ozon
0 komentar

Zbog povećanja broja novoobolelih i sve lošije epidemiološke situacije propisane su nove mere za suzbijanje širenja korona virusa koje stupaju na snagu danas tačno u 18 sati. Koje nam to sve izmene donosi u našem svakodnevnom životu.

Pored aktuelnih, koje se pre svega odnose na obavezno nošenje zaštitne maske i fizičke distance, uvedene su i nove mere koje će promeniti svakodnevni način života, a odnose se pre svega na ugostiteljske i druge uslužne objekte i kulturne ustanove.

1. Kraće radno vreme

Skraćenje radnog vremena do 18:00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima – tačno tako glasi nova mera koja na snagu stupa danas. I dalje važe mere zabrane rada za svečane sale i dečije igraonice.

“U periodu počev od danas 24. novembra 2020. godine, radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova i sl.), i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 18.00 časova do 5.00 časova narednog dana“, rekao je načelnik Komunalne policije, Ljubomir Vujičić

Radno vreme do 21 sat važi za: prodavnice prehrambene robe i kioske, frizere, butke, kao i druge zanatske radnje. Ovo se takođe odnosi i na banke, pošte i teretane.

Neograničeno radno vreme: apoteke, benzinske satnice za prodaju goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane mogu da rade 24 časa.

Možda Vam se svidi i