KAMERE na košarkaški teren!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Košarkaški teren smešten na samom kraju Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici u značajnoj meri je pre nekog vremena oštećen. Vandali su odneli deo podloge sa ovog terena koji je prevashodno bio namenjen za trenažni proces gradskih klubova.

Nadležni najavljuju da će isti biti popravljen, kao i da će biti pokriven video nadzorom.

Radi se o terenu koji nosi naziv “Aleksandar Smiljanić” po našem proslavljenom košarkašu, a u okviru akcije  “Sto terena za jednu igru” gradu ga je donirala kompanija “Mozzart” 2017. godine.

“Upoznati smo sa stanjem na pomenutom terenu i svakako ćemo raditi na tome da se on ponovo dovede u funkciju, da se sanira za predstojeću sezonu i vreme kada mere Vlade Republike Srbije budu povoljnije za građane i okupljanje određenog broja ljudi. Teren je postavljen na toj lokaciji da bi košarkaški klubovi mogli na njemu da treniraju, baš zato i nije prebačen kod prostorija Kajak kluba “Val”. Tamo smo prošle godine rekonstruisali teren koji je namenjen rekreativcima”, objašnjava načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

On kaže da je veći deo Gradske plaže i prostora oko nje pokriven video nadzorom, ali da nažalost to nije slučaj sa oštećenim terenom.

“Nismo do sada smatrali da treba da postavimo i u ovom delu kamere, ali po svemu sudeći nakon njegove sanacije to će nam biti naredni korak kako bi spečili da se ovakve stvari ponove. Ne znamo ko su počnioci, ali ono što znamo jeste da je u pitanju čin vandalizma neodgovornih sugrađana”, dodaje načelnik.

On dalje objašnjava da se inače podloga terena tokom zimskog perioda uklanja ukoliko vodostaj Save preti da će ga poplaviti, ali da to nije bio slučaj ove godine, te da je šteta načinjena još pre nekoliko meseci.

You may also like