Mitrovčani dobili novi košarkaški teren „Aleksandar Smiljanić“

Od strane Ozon
0 komentar

Igralište na keju, u okviru akcije “Sto terena za jednu igru”, dobilo je potpuno novu, specijalnu podlogu, koševe na profesionalnim konstrukcijama…

Aleksandar Smiljanić je zajedno sa kompanijom Mozzart svečano predao potpuno novi košarkaški teren građanima Sremske Mitrovice na korišćenje.

Na otvaranju terena, sada jedinstvenog u ovom kraju, bili su predstavnici lokalne samouprave, bivši i sadašnji igrači KK Srem u kom je Smiljanić počeo svoju karijeru, kao i veliki broj građana.

„Oduševljen sam izgledom terena i srećan što će moji sugrađani imati odlične uslove za košarku na otvorenom. Ovakav teren će mnogo značiti najmlađima i siguran sam da će neke od njih i inspirisati da počnu da se bave upravo ovim sportom. Posebna je čast što teren nosi moje ime, u gradu u kom sam odrastao. Akcija kompanije Mozzart je jedinstvena, pogađa suštinu i hvala im na sjajnom poslu u ime svih nas iz sveta košarke“, rekao je nekadašnji reprezentativac Aleksandar Smiljanić.

Teren u Sremskoj Mitrovici je 49. koji je kompanija Mozzart unapredila i rekonstruisala u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru“.

Tomislav Janković, predsednik skupštine Grada zahvalio se na donaciji i istakao značaj ove akcije.

„Veliko mi je zadovoljstvo što imamo priliku da u Sremskoj Mitrovici vidimo i otvorimo još jedan sportski teren, što samo pokazuje kolika je u našem gradu potreba da unapređujemo sport, 0širimo sportski i pobednički duh kao i zdrav način života. Zahvalio bih kompaniji Mozzart na donaciji, koja je prepoznala potencijal naših mladih sugrađana i sugrađanki koji vole i treniraju košarku i omogućila njima, a i nama malo starijim građanima, mesto gde možemo da treniramo ili igramo rekreativno košarku. Takođe, naglasio bih da mi je posebno drago što je to baš ovaj teren na Savi, na suprotnom kraju svih dešavanja na Gradskoj plaži, jer i ovaj deo ovde zaslužuje da se oživi i razvija. Hvala i Aleksandru Smiljaniću, čije ime teren nosi, na promociji Grada Sremske Mitrovice i na svim medaljama kojima smo se radovali, a danas se ponosimo“, rekao je Janković.

Specijalna podloga, nove konstrukcije, kliritne table i zglobni obručevi prenose duh velikih sportskih hala na ovo igralište, spremno za prve duele mitrovačkih šutera.

„Investiramo u budućnost sporta, posebno košarke, jer nam je donela toliko radosti i želimo da pomognemo da tako ostane. U poslednjih godinu i po dana, koliko intenzivno radimo na ovom projektu, na svakih deset dana nicalo je po jedno novo ili obnovljeno košarkaško igralište. Svi šampioni su počeli na malim terenima, tako i Aleksandar Smiljanić. On je danas inspiracija mlađim generacija, prenosi svoje iskustvo i znanje, a mi nastojimo da im omogućimo uslove za nesmetan napredak. Verujemo da će upravo sa jednog od obnovljenih terena tokom naše akcije,doći novi reprezentativac ili reprezentativka. Osnaženi pozitivnim utiscima i odličnom energijom sa svih dosadašnjih promocija, uvereni smo da ćemo narednih pedesetak terena, što je konačni cilj naše akcije, obnova sto terena u Srbiji, obnoviti još brže i efikasnije i kvalitetnije.

Tradicionalno takmičenje u šutiranju trojki, pokazalo je da u ovom mestu ima mnogo talentovanih košarkaša koji su se pre svega borili za prestiž, a nagrade koje je pripremila kompanija Mozzart bile su dodatni podstrek“, rekao je Borjan Popović, direktor Sektora zab korporativne komunikacije u kompaniji Mozzart.

Možda Vam se svidi i