Stekli su se uslovi za sport, na treningu najviše deset osoba, uključujući i trenera!

Od strane Ozon
0 komentar

Sport se aktivira i sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom, nakon što je Vlada usvojila nove relaksirajuće mere u borbi protiv korona virusa, rekao je ministar Vanja Udovičić.

– Ovo je vest na koju smo strpljivo i odgovorni čekali – rekao je on Tanjugu i dodao da mu je drago što je epidemiološka situacija mnogo bolja i da su se stekli uslovi da se sport vrati na otvorene terene.

To praktično znači da od danas fudbalski klubovi, ali i svi drugi, košarkaški, odbojkaški, plivači, svi mogu da počnu sa treninzima, ali na otvorenom.

– Pokušali smo da obuhvatuimo sve aspekte, da se bavimo i najsitnijim detaljima, od opreme, zatim pod kojim protokolima sportista dolazi i odlazi sa treninga, kako se ponaša u međuprostoru kada nije na samom treningu.

Udovičić kaže da su uzete u obzir preporuke i struke i Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

– Propisali smo da na treningu ne sme da bude više od 10 ljudi, uključujući i trenera.

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

Instrukcije za otpočinjanje trenažnog procesa vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije u primeni mera prevencije, sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti, možete pročitati ovde: Tacnost instrukcija sport Budite odgovorni! Pridržavajmo se

You may also like