Kako rade novi “redari”?

Od strane Ozon
0 komentar

Radno vreme ugostiteljkih objekata ostaje do 23 sata, kao i do sada, ali su propisane striktne mere – obavezno je da se uđe sa maskom, koju je moguće skinuti samo kada se sedi za stolom, ali ukoliko se ide u toalet ili se napušta restoran, maska ponovo treba da se nosi. Ukoliko se ne ponašate tako, tu je redar i on motri na vas.

Na poslednjoj sednici Kriznog štaba doneta je odluka da će u narednom periodu nošenje maski u uslužnim objektima kontrolisati posebno za to određena osoba, neko od zaposlenih.

Osobu koja će kontrolisati primenu mera moraće da imaju svi objekti sa dva i više zaposlena.
Srbija ovim u svim uslužnim objektima, tako, praktično dobija kovid redara, koji će se starati da se propisane mere poštuju. Ukoliko se mere ne bi premenjivala kovid redar je odgovoran za nepoštovanje propisa.

ŠTA TREBA DA PRATE ZADUŽENE OSOBE

  • da fizički razmak među gostima bude 1,5 metar i to za vreme celog boravka u svim prostorima, uključujući i dolazak i odlazak (ovo pravilo se ne mora primenjivati među članovima istog domaćinstva ili osobama koje su inače u bliskom kontaktu)
  • svaka osoba mora imati najmanje četiri metra kvadratnog prostora
  • sedeća mesta moraju biti unapred označena i udaljena po metar i po udaljena
  • maksimalan broj osoba za jednim stolom je 6
  • preporučuje se da za istim stolom sede ljudi iz istog domaćinstva

Naravno, osnovno je da konrolišu da li mušterija nosi masku.

Ku Sremskoj Mitrovici lokali se redovno kontrolišu. Kazna za nenošenje maske za zaposlenog iznosi pet hiljada dinara a poslodavac se kažnjava sa 50.000 dinara.

You may also like